Logistiek in tijden van corona: samen de schouders eronder!

Het coronavirus brengt inmiddels steeds meer chaos, onzekerheden en maatregelen met zich mee. In Europa en elders op de wereld probeert men met man en macht de exponentiële groei van het aantal besmettingen te bestrijden. En het ziet er naar uit dat deze situatie eerder maanden dan weken gaat duren. Een periode waarin onze weerbaarheid en geduld danig op de proef worden gesteld. Een periode met voorheen ondenkbare maatregelen én oplossingen. DSM produceert zelf desinfecterende gel, gemeenten verruimen hun venstertijden en bloemenvervoerders helpen om de supermarkten bevoorraad te krijgen. Hartverwarmende initiatieven. In de logistieke keten zien wij hoe alles in het werk wordt gesteld om goederen op hun plek van bestemming te krijgen. En daar dragen wij vanuit IDS graag ons steentje aan bij.   

Zo goed en zo kwaad als het gaat, proberen wij de logistieke keten voor onze klanten in stand te houden. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers staat daarbij natuurlijk voorop. Op de plekken waar personenvervoer wordt beperkt, blijkt vrachtvervoer soms nog wel mogelijk. Dat verandert met de dag en betekent vaak extra controles en wachttijden. We staan daarom doorlopend in contact met onze leveranciers om de tracking & tracing informatie te verrijken. Maatregelen die ontvangers nemen ter bescherming van hun personeel communiceren we direct in de keten, om nare verrassingen te voorkomen.

We zien dat die logistieke keten op bepaalde plekken net zo soepel verloopt als anders, terwijl het op andere plekken hapert. Om ondanks alles de leverbetrouwbaarheid te vergroten, zoeken we doorlopend naar creatieve oplossingen. Daarbij proberen we zo veel als mogelijk chauffeurs en magazijnmedewerkers te ontzien, wetend dat zij zich tot het uiterste inspannen om de keten in beweging te houden. En natuurlijk krijgen leveringen van cruciale grondstoffen voor medicijnen en beschermende middelen bij ons topprioriteit. We proberen zendingen te combineren en passen laad- en lostijden aan om social distancing te garanderen.

Een ding is zeker, het wordt heel lastig om ongeschonden uit deze crisis uit te komen. Maar door met elkaar de schouders eronder te zetten, kunnen we in ieder geval proberen om de negatieve effecten enigszins te dempen.

Voor vragen of ondersteuning, staan we natuurlijk altijd voor je klaar!

Met vriendelijke groet,

Arno Spoek

Business Development Manager