Blog: Lastenverlichting voor IT-managers

Hoewel het algemeen bekend is dat technologische oplossingen de efficiency van logistieke activiteiten flink kunnen verbeteren, krijgen slechts weinig IT-managers carte blanche om te investeren. Was het maar zo! Volgens de dertigste Computer Economics IT Spending and Staffing Benchmarks 2019/2020 vindt 48% van de IT-managers in de VS en Canada dat hun budgetten “enigszins tot zeer onvoldoende” zijn voor de vragen uit de organisatie. Daarom moeten IT-managers telkens goed nadenken voor ze hun geld investeren. Bij het selecteren van een Transport Management System (TMS) zijn namelijk niet alleen de installatiekosten belangrijk. Interne applicaties betekenen ook dat de IT-afdeling rekening moet houden met onderhoud en updates. Dat kan in de papieren gaan lopen, zowel in tijd als in geld. En wat te denken van de invloed op de total cost of ownership (TCO)?

Strategische outsourcing

Het Computer Economics rapport beschrijft strategische outsourcing als een goede manier voor IT-managers om ruimte in hun budgetten te creëren, in plaats van telkens hun hand op te houden bij de CEO. Bij IDS zien we deze trend ook steeds vaker in Europa. Steeds meer klanten profiteren van ons state-of-the-art Transport Management Systeem via ‘Software as a Service’ (SaaS).

Eenvoudige installatie

Dankzij onze doordachte IT-koppelingen is de initiële installatie van ons Transport Management System eenvoudig te realiseren. We houden het systeem doorlopend up-to-date met de nieuwste functionaliteiten. Het is makkelijk aan te passen en op te schalen, afhankelijk van de behoefte. Applicatie management, de technische infrastructuur en onderhoud en installatie van nieuwe software behoren snel tot het verleden. En dat betekent een flinke lastenverlichting voor jou als IT- manager.

Variabele kosten minimaliseren

Naast het uitsparen van investeringen in tijd en geld, minimaliseren we met het Transport Management System ook de variabele kosten. Doordat we vooraf de vaste kosten per transactie overeenkomen (pay-per-use), worden de kosten direct inzichtelijk en eenvoudiger te sturen. Verder betekent de inzet van ons Transport Management System ook eindelijke een einde aan de discussie over wanneer (en hoe!) het eigen systeem vervangen moet worden.

Kleine en middelgrote organisaties profiteren

Het rapport beschrijft verder dat kleine en middelgrote organisaties vooroplopen als het gaat om het adopteren van ‘SaaS’- oplossing. Dat heeft volgens het rapport te maken met het feite dat deze organisaties minder vaak te maken hebben met legacy systemen. Dat maakt het voor hen makkelijker om cloud oplossingen te adopteren in het hart van hun applicatielandschap. Daar ben ik het zeker mee eens. Maar ik geloof ook dat – omdat kleine organisaties nu eenmaal kleinere IT-afdelingen hebben – zij meer profiteren van het gemak en de rust die een SaaS-oplossing biedt. Dus, ben jij IT-manager bij een klein of middelgroot bedrijf, neem dan gerust contact op om eens te zien hoe we jouw lasten kunnen verlichten.

Arno Spoek

Business Development Manager