Blog: Kostenreductie voor financiële managers

Mijn blik viel laatst op een persbericht over de Gartner Supply Chain Planning Summit (4-5 november 2019 in Denver, VS). Het bericht laat een bericht senior Gartner analyticus aan het woord. Hij zegt dat, wanneer geprobeerd wordt kosten te verlagen, ‘’…bedrijven er meestal naar streven om betere prijzen te bedingen met hun vervoerders en andere logistieke dienstverleners. Die onderhandelingen verlopen vaak stroef en succes is niet gegarandeerd. Maar er zijn nog tal van andere acties die logistieke leiders kunnen ondernemen om de kosten vanuit hun organisatie te optimaliseren’’. 

Zoals ik het zie, is dit bericht zeer nauw verbonden met hoe wij bij IDS onze klanten helpen om hun supply chain continu te verbeteren. Zo zijn we nauw betrokken bij transportplanning en klachtafhandeling. Maar helpen we ook bij het uitzetten van tenders en aanbestedingen. In mijn ervaring wordt financieel management in dit opzicht vaak bezien als wel belangrijk, niet urgent. En dat is ironisch, omdat het stroomlijnen van de transport gerelateerde werkprocessen vaak ‘laaghangend fruit’ is. Met andere woorden, er ligt veel winst in het verschiet met relatief weinig inspanning. 

Voorkom onnodige fouten 

Dus hoe helpen we financiële managers precies om logistieke kosten te besparen? Het begint allemaal met ons IDS Connectivity Center (ICC), dat gegevens verzamelt over uw vrachtbewegingen. De rapportages en analyses die hieruit voort komen creëren inzicht en overzicht. Met ons transportmanagementsysteem (TMS) zorgen we vervolgens voor maximale consolidatie van goederenstromen en dus voor de beste prijzen. Maar misschien nog interessanter, we gebruiken die inzichten ook om uw administratieve efficiëntie te verbeteren en onnodige fouten te voorkomen. Facturatie en factuurcontrole, betalingsbeheer, geschillenbehandeling… dit zijn slechts enkele voorbeelden van repetitieve, tijdrovende taken die we voor u kunnen stroomlijnen. 

Dankzij ons pay-per-usemodel op basis van een vooraf overeengekomen vast tarief per transactie, hebt u volledige transparantie en controle. En als u maximale tijd wilt besparen, kunnen we deze taken zelfs volledig uit handen nemen met onze managed transport services (MTS). 

Gegarandeerde naleving 

Als extra voordeel zorgt het gebruik van ons TMS ervoor dat u altijd voldoet aan de nieuwste boekhoudregels. En dat zonder  te investeren in de aanschaf en het onderhoud van uw eigen IT-systeem. Een geweldige manier dus voor financiële managers om ook de IT-kosten te verlagen, naast de directe logistieke en indirecte administratieve kosten. 

 Neem gerust contact met me op als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van nieuwe manieren om kosten te verlagen in uw financiële afdeling. Dan kijken we ook naar de effecten op uw efficiëntie en klantenservice.