Open uw loadingdocks

Veel organisaties met distributiecentra of magazijnen hebben de laatste jaren geïnvesteerd in het verbeteren van hun goederenstroom. Dat leidde tot verbeterd gebruik van resources, minder papierwerk en meer efficiency in de interne goederenstroom. Maar, wat gebeurt er als uw zending klaar is voor transport? En heeft u het ook zo goed geregeld voor de goederen die uw bedrijf binnen komen?

Onnodige vertraging

Carriers, leveranciers en distributiecentra zijn er erg goed in om elkaar de zwarte piet toe te spelen als zendingen niet worden opgehaald of afgeleverd. Voorraad is niet klaar voor verzending, gangen raken verstopt. Personeel moet langer blijven in afwachting van verlate leveringen, met hogere personeelskosten tot gevolg. Bepaalde zendingen krijgen geen voorrang terwijl ze dat wel verdienen. Chauffeurs wachten onnodig tot er een loading dock vrijkomt. Al deze onnodige vertragingen zorgen voor onderbrekingen en zijn makkelijk te voorkomen. Of het nu inkomende of uitgaande goederenstromen zijn, het gaat om inzicht, betrouwbaarheid en effectieve planning.

Alle partijen betrekken

Een van de meest effectieve manieren voor een soepele planning is door alle partijen te betrekken. Door technologie te gebruiken die automatisch bevestigingen, notificaties en waarschuwingen genereert, weten alle partijen in de keten waar ze aan toe zijn. IDS Dock Scheduling maakt het mogelijk dat vervoerders, carriers en ontvangers online hun afspraken voor laden en lossen inplannen. Afspraken worden automatisch ingepland, rekeninghoudend met de locatie, het aantal orders en geldende beperkingen. Daarmee stroomlijnt u uw goederenstroom en legt u de verantwoordelijkheid voor de planning waar hij hoort, namelijk bij de carriers en leveranciers. IDS Dock Scheduling zorgt ervoor dat alle partners in de supply chain betrokken zijn bij het proces en zelf inzicht hebben in inzicht hebben in de aangevraagde, geplande en aangepaste dock afspraken. Zo zorgen de IDS Dock Scheduling oplossingen en de andere Transportation Management oplossingen voor een optimale inkomende en uitgaande goederenstroom.

Wilt u uw laad- en losperrons ook zo optimaal mogelijk inzetten? Onze Business Development Manager Arno Spoek helpt u graag verder. Neem contact met hem op via arno.spoek@idsnl.com of +31 6 31 90 20 88.